Få inspiration til havebrylluppet  - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Få inspiration til havebrylluppet 

solcreme1.jpg

Hvis I skal giftes om sommeren, er det en oplagt mulighed at holde bryllupsfesten i en have. Uanset om det er jeres egen have, et familiemedlems have eller haven i en slotspark, kræver det omhyggelig planlægning, og særligt vejret spiller en stor rolle for dagens forløb. Med grundigt forarbejde, hvor der er taget hensyn til vind og vejr, kan et havebryllup være noget af det mest idylliske og romantiske.

Kom dårligt vejr i forkøbet

Ligesom med alle andre udendørsaktiviteter er det altid en god ide at holde øje med vejrudsigten. Det danske sommervejr kan være uforudsigeligt, hvor den ene dag kan byde på regn og blæst, hvorefter næste dag byder på solskin og høje temperaturer. Bryllupsinvitationerne er sendt ud flere måneder forinden, så selvfølgelig er det umuligt at forudsige vejrudsigten. Et stort festtelt er derfor en nødvendighed. Der findes mange teltudlejere, som selv kommer ud og sætter teltet op og pakker det sammen igen efter festen. På den måde slipper I for besværet og kan i stedet fokusere på opsætningen af pynt, borde, stole og lignende. Suppler gerne med et par varmelamper i teltet, da sommeraftenerne kan gå hen og blive kølige.

solcreme

Mad og drikkelse

Opsæt to borde i teltet som er beregnet til mad, kage og drikkelse. Sommer er lig med kolde forfriskende drinks og lemonade. Udnyt derfor muligheden og server jeres yndlingsdrinks i drinksbowler og dispensere med masser af is. Undgå tunge og fedtholdige kager men hold jer i stedet til lette kager som pyntes med sæsonens bær. For at gøre kagerne ekstra festlige kan de dekoreres med spiselige blomster.

Påklædningen

Nogle brudepar tager stilling til gæsternes påklædning på forhånd ved at anvende dresscode. Til et havebryllup er påklædningen som oftest mere smart casual end formel. Angiv i invitationen hvorvidt I går op i dresscode, så halvdelen af gæsterne ikke kommer i sit stiveste puds, mens den anden halvdel blender mere ind i omgivelserne. Hvis solen står højt på himlen på bryllupsdagen, er det en god ide at bruge solcreme for at undgå rød hud om aftenen.

solcreme

Udnyt havens naturlige pynt

En idyllisk have er pynt i sig selv, men ellers kan I nemt sætte jeres eget præg på omgivelserne ved at dekorere med pynt, der komplementerer havens naturlige former. Lyskæder eller lanterner i træerne og fakler rundt omkring i haven vil udstråle hygge og romantik, når mørket falder på. Brug blomster fra haven i vaser eller dekorer med grene og blomsterblade, hvis I ønsker et bringe naturen ind på bordene. Udendørsomgivelserne giver ligeledes god mulighed for at få taget flotte billeder af brudeparret og gæsterne. 

Underholdning

Udnyt havens omgivelser med havespil som underholdning til gæsterne. Kongespil, klodsmajor og kroket er blot nogle af de mange muligheder. Hvis børn er tilladte til bryllupsfesten, kan I med fordel lave et hjørne i haven fyldt med børnespil og aktiviteter. Haven giver ligeledes god mulighed for, at gæsterne kan trække sig et kort øjeblik og gå på opdagelse i havens mange kroge. Hen på aftenen vil levende musik skabe en ekstra hyggelig stemning. Hvis I hyrer et band, så sørg for at der er plads i teltet i tilfælde af regn eller blæst.