Sådan plejer du kroppen op til brylluppet - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Sådan plejer du kroppen op til brylluppet

Kropspleje-til-bryllup.jpg

De fleste kvinder vil gerne både se ud og føle sig som en million på deres bryllupsdag. Her gør brudekjolen og brudemakeuppen naturligvis en stor del af arbejdet, men vil du gerne føle dig lækker fra top til tå i din brudekjole, kan det være en god idé at bruge noget tid op til brylluppet på at pleje kroppen.

En god personlig pleje af kroppen bør både ske indefra og udefra og kan være med til at give dig øget velvære både op til brylluppet og på selve bryllupsdagen. Derudover kan en god og lækker kropspleje også være med til at gøre, at du står helt skarpt i din smukke brudekjole, når du skal give dit ja.

Herunder giver vi dig gode tips til, hvordan du bedst muligt plejer kroppen op til brylluppet, så du både ser ud og føler dig som en million.

Dyrk masser af motion

Motion er vigtig for din fysiske sundhed og velvære, og har du en sund krop, vil det også kunne ses på din hud og din fremtoning. Det kan derfor være en god idé at sørge for at dyrke regelmæssig motion, hvis du gerne vil vise din krop frem fra sin bedste side på bryllupsdagen.

Du behøver ikke starte i fitnesscenteret, hvis du gerne vil have en stærk og sund krop til brylluppet. Du kan sagtens nøjes med en daglig gåtur eller en løbetur nogle gange om ugen.

Nogle kvinder har dog et ønske om at tabe nogle af de overflødige kilo inden brylluppet. Vil du gerne tabe dig inden brylluppet, kan det således være en god idé at kombinere styrketræning og konditionstræning. Her er det desuden vigtigt, at du er realistisk omkring, hvor meget du gerne vil tabe dig, og at du sørger for at starte i god tid.

Spis en sund kostKvinde spiser en sund kost

Ligesom motion, er en sund og varieret kost også vigtig for en sund krop og en smuk hud. Du kan derfor gøre meget for din udstråling ved at lægge de tomme kalorier på hylden. Ca. en måned inden den store dag bør du således så vidt muligt undgå alkohol, slik, chips og kage.

I stedet bør du spise masser af grøntsager, frugt og fuldkornsprodukter. Det er desuden en god idé at spise fisk og avocado, som indeholder Omega-3 fedtsyrer, der er gavnlige for huden. Husk også at drikke en masse vand, da vand er en af de vigtigste kilder til en sund krop og hud.

Få nok med søvn

Søvn er vigtigt for din krops sundhed og for din hud. Får du ikke nok søvn, kan det både påvirke dit helbred og øge din sukkertrang. Derudover kan manglende søvn være med til at give trist og træt hud, mørke rander under øjnene og hævede øjne.

Det er derfor vigtigt, at du får tilstrækkeligt med søvn. Dette kan du sikre ved at sørge for at gå ordentlig tid i seng og få minimum 8 timers søvn hver nat omkring en måned inden den store dag. På den måde kan du være både frisk og veludhvilet til brylluppet.

Få en god afslappende massageKvinde faar massage

Der er rigtig mange ting der skal være styr på til brylluppet, og mange kvinder føler sig af den grund meget stressede i perioden op til brylluppet. Dette kan dog medføre, at man får mange spændinger i kroppen, hvilket kan give hovedpine og lignende.

For at forkæle dig selv og slappe lidt af kan det således være en god idé at bestille tid hos en professionel til en omgang god, afslappende massage. På den måde kan du både få løsnet op for alle spændingerne og samtidig give dig selv et velfortjent frirum, hvor du bare skal slappe af.

Har du ikke lyst til at gå alene, kan du eventuelt tage din partner med og booke en tid til parmassage. Dette giver jer også mulighed for at træde væk fra den stressende bryllupsplanlægning og bare nyde hinanden.

Overvej en voksbehandling

Vil du gerne føle dig helt lækker og glat på din store dag, kan det være en god idé at overveje at få lavet en voksbehandling af benene, under armene og eventuelt i bikinilinjen. Her er det vigtigt, at du får behandlingen gjort et par dage eller tre før den store dag, så huden ikke er rød og sensitiv på dagen.

Har du aldrig fået en voksbehandling før, er det en god idé at prøve det af noget tid i forvejen, da der er en risiko for, at man kan få voksallergi. Er du en af dem der har voksallergi, eller er du ikke helt modig nok til at prøve en voksbehandling, kan du naturligvis også bare finde skraberen frem.

Vil du gerne undgå røde knopper og irriteret hud i intimområdet, kan det være en god idé at bruge produkter til intimbarbering, der modvirker dette. Australian Bodycare har lavet en intimvask, barbergel og intim balm, der hjælper mod røde knopper, indgroet hår og skægpest i forbindelse med intimbarberingen.

Giv kroppen den store tur

fodbad

Vil du gerne føle dig lækker fra top til tå, er det en rigtig god idé at give din krop en god og dybdegående eksfoliering i ugen op til brylluppet. På den måde kan du fjerne døde hudceller og samtidig få en fin og lækker blød hud.

Efter eksfolieringen kan du forkæle din hud med en lækker, nærende og velduftende bodylotion eller creme, som kan give din hud masser af fugt og pleje. Sørg også for at pleje hænderne med en god fugtgivende creme, så de ser smukke og velplejede ud, når du skal have vielsesringen på.

Dagen før brylluppet kan du også med fordel give fødderne en tur. Lav et lækkert fodbad og brug en pimpsten til at fjerne den tørre, hårde hud. Afslut fodbadet med at tørre fødderne grundigt i et håndklæde og smør fødderne ind i en lækker fodcreme.

Få en solkysset hud

Mange brude vil gerne have lidt farve på kroppen, når de skal vise sig frem i den hvide brudekjole. Vil du også gerne have en solkysset hud til bryllupsdagen, kan du overveje, om du skal vælge at få Spraytan. Spraytan er en god metode til at få lidt ekstra kulør på kroppen uden at udsætte huden for de skadelige stråler i solariet.

Vælger du Spraytan, er det dog en god idé at prøve det af noget tid før brylluppet, så du kan se, hvordan det ser ud på dig. I stedet for Spraytan kan du også vælge at bruge selvbruner eller en bodylotion med gradual tan, der giver dig en flot sommerglød over tid.