Bryllupsgave – Hvor meget skal du give for, og hvad skal du give?

Bryllupsgave – Hvor meget skal du give for, og hvad skal du give?

Et bryllup er en glædelig begivenhed og for de fleste er det en stor ære at være inviteret til at fejre brudeparret på en af deres lykkeligste dage i deres liv. Er du inviteret til et bryllup, skal du dog finde en gave til det lykkelige brudepar, og det kan nogle gange være lidt af en udfordring.

Særligt hvis brudeparret ikke har en specifik ønskeliste, som du kan tage udgangspunkt i, kan det være svært at finde den helt rette gave. Du vil jo gerne give en gave, som både er brugbar, og som brudeparret bliver glade for.

Et andet dilemma, som ofte også opstår hos de inviterede bryllupsgæster, er hvor meget man skal give for i bryllupsgave. Særligt hvis brudeparret ønsker sig penge eller ikke har nogle specifikke ønsker på ønskelisten, kan det være et stort dilemma at finde frem til, hvor meget man skal give i gave.

Er du i tvivl om, hvor meget du skal give i gave til et bryllup, eller er du helt på bar bund i forhold til, hvad du skal give? Vi hjælper dig godt på vej, så du kan give den perfekte gave til brudeparret.

Hvor meget skal du give i bryllupsgave?

Der har i mange år været en uskreven regel om, at gaven til brudeparret skulle have et beløb, der svarede til kuvertprisen. Det vil sige, at du i princippet ville skulle give en gave for det samme beløb, som din egen kuvert koster til brylluppet. Selvom det kan være et meget fint pejlemærke, hvis du har en idé om, hvad kuvertprisen er, er det dog langt fra alle, der efterlever denne uskrevne regel.

Hvor meget du skal give for i gave til brudeparret afhænger derimod i højere grad af en række andre parametre.

Hvem skal gaven gives til

For det første skal du overveje, hvor godt du kender brudeparret. Det er naturligt at man giver for mere til en tæt ven eller et nært familiemedlem end til en kollega. Brug derfor din relation til brudeparret som et pejlemærke til at finde ud af, hvor meget du ønsker at give for.

Er det en god ven eller et familiemedlem du har en tæt relation med, som skal giftes kan en gave på omkring 400-500 kr. være meget fint. Er det en kollega, en bekendt eller et familiemedlem du ikke har en tæt relation med, kan du give for lidt mindre. Den nærmeste familie giver derimod ofte lidt dyrere gaver.

Hvilken type bryllup er der tale om

Når du skal overveje, hvor meget du skal give for i bryllupsgave er det desuden en god idé at overveje, hvilken type bryllup det er, du er inviteret til. Ud fra invitationen vil du typisk kunne se, hvor fint brylluppet er på baggrund af invitationens design og bryllupsstedet.

Er det et fint bryllup, som afholdes på et slot, skal gaven gerne være dyrere, end hvis brylluppet bliver holdt i haven. Dette lægger sig også lidt op af den uskrevne regel vedrørende kuvertprisen, da kuvertprisen typisk vil være dyrere ved et slotsbryllup end ved et havebryllup.

Hvordan er din egen økonomi

Et bryllup er ikke kun dyrt for brudeparret. Ofte er et bryllup også dyrt for gæsterne, som skal betale for både transport, nyt pænt tøj, gave til brudeparret og overnatning i forbindelse med brylluppet.

Når du skal beslutte dig for, hvor meget du skal give i gave, er det derfor en god idé at overveje, hvor meget du har råd til at give for, når du også skal betale for de øvrige udgifter i forbindelse med brylluppet.

Hvad skal du give i gave til brylluppet?

Når du har fundet frem til, hvor meget du ønsker at give for i gave til brudeparret, skal du finde ud af, hvad du så skal give dem i gave. Herunder får du 4 forslag til, hvad du kan give i gave til det lykkelige brudepar.

Brugskunst

Flot brugskunst kan pynte ethvert hjem. Er du i tvivl om, hvad du skal give brudeparret i gave kan en flot vase, søde lysestager eller en fin figur, som brudeparret kan have stående i deres hjem, derfor være en god idé. Dette kræver dog lidt, at du har en idé om brudeparrets smag i forhold til brugskunst og interiør, og hvordan stilen i deres hjem er.

Gavekurv

En gavekurv kan være et godt valg til brudeparret, uanset om det er en tæt ven eller en kollega, som skal giftes. Med en gavekurv har du mulighed for at sammensætte alle de ting i kurven, som du ved brudeparret elsker. Det kan for eksempel være en flaske vin, kaffe, te, marmelader, krydderier, olier, snacks, chokolade og mange andre ting. Er brudeparret til gin, kan du også sammensætte en gavekurv med en lækker gin og tilhørende tonics.

Oplevelser

Kan brudeparret gode lide at tage ud og opleve ting sammen, kan det måske være en god idé at give dem en oplevelse i bryllupsgave. I dag kan man købe gavekort til et hav er forskellige slags oplevelser, og der er derfor noget til enhver smag og i mange forskellige prisklasser.

Køkkenudstyr

Køkkenudstyr er en klassiker, når det kommer til bryllupsgaver, da det både er praktisk og brugbart. Måske har brudeparret brug for nye køkkenknive, en ny køkkenmaskine eller måske en ny kaffemaskine? Mulighederne er mange, når det kommer til køkkenudstyr, og her er der også noget i alle prisklasser.