Gommens opgaver til brylluppet - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Gommens opgaver – Disse ting skal du have styr på til brylluppet

Brudgom-holder-brudebuket.jpg

For mange brudgomme kan der opstå tvivl om, hvad deres opgaver op til brylluppet egentlig er. I mange tilfælde er det bruden der står for det meste af planlægningen, og som måske tager de vigtigste beslutninger. Derfor kan det for nogle gomme være svært at finde ud af, hvad der er deres opgaver, og hvor de kan gøre mest nytte.

Der er dog flere ting op til brylluppet, som udelukkende er gommens opgaver, og som du selv som brudgom skal stå for. Derudover er der også flere ting du kan hjælpe med i forhold til bryllupsplanlægningen, som kan være med til at aflaste bruden.

Gommens egne opgaver op til brylluppet

Som nævnt er der flere opgaver, som er dine at få styr på, og som bruden ikke skal tage sig af. Det gælder blandt andet følgende.

Jakkesæt, sko og tilbehørBrudgom-i-jakkesaet

Til brylluppet er det din opgave at få styr på, hvilket jakkesæt du skal have på. Måske har din brud givet et par hints om, hvad hun synes du skal have på, men i sidste ende er det din beslutning. Det betyder blandt andet også, at du skal overveje, om det skal være et klassisk jakkesæt, en smoking eller kjole og hvidt du skal have på. Samtidig skal du også overveje, om farven på sættet skal være sort, grå, blå, beige eller en helt femte farve.

Derudover skal du også selv finde tilbehøret til jakkesættet og vælge din skjorte, sko, slips/butterfly og eventuelt slipsenål eller manchetknapper. Gå eventuelt ind i en herretøjsbutik og få hjælp af ekspedienten til, hvad du skal have på til jeres store dag.

Morgengave

Giver I morgengaver til hinanden, er en morgengave til den kommende brud også vigtig at huske at købe. Morgengaven gives typisk morgenen efter brylluppet og kan være alt fra smykker og forkælelsesgaver til skønne oplevelser. Overvej, hvad din kommende hustru vil blive mest glad for og køb den i god tid, så du ikke står i sidste øjeblik og skal finde på en gave.

Hår og skægStyling-og-barbergrej

En anden ting som også er din opgave at have styr på, er dit hår. Her kan det være en god idé at få en klipning en uges tid inden brylluppet, så dit hår er nyklippet, men samtidig er nået at falde lidt ned. Vil du gerne have at håret står helt skarpt på den store dag, kan det eventuelt være en idé at sætte det med noget voks. På et apotek online kan du finde et udvalg af voks, der kan hjælpe dig med at få dit hår til at sidde som det skal til brylluppet.

Har du skæg, kan det også være en god idé at sørge for at trimme det og eventuelt give det lidt olie, så det ser flot og velholdt ud på den store dag. På et apotek online kan du købe en god skægolie fra Ecooking, der hjælper med at vedligeholde et sundt skæg. Skal du ikke have skæg på dagen, kan du også bruge olien i forbindelse med din barbering.

Vielsesringe

I forbindelse med bryllupsplanlægningen er køb af vielsesringe en af de ting I skal gøre sammen. Her gælder det om at finde nogle vielsesringe, som I begge kan lide, og som I har lyst til at gå med hver dag. Efterfølgende skal I sørge for at hente dem og sikre jer at de passer i god tid inden brylluppet. Skal ringene indgraveres, er det desuden en god idé at tjekke, at de er indgraveret korrekt.

På selve bryllupsdagen er det dog gommens opgave at sørge for at have vielsesringene med og give dem til enten en forlover eller til præsten, når du ankommer til kirken.

Brudebuket, brudepigebuketter og knaphulsblomsterBrudebuket-og-brudepigebuketter

Brudebuket, knaphulsblomster og eventuelle brudepigebuketter er også din opgave at stå for. Måske har du allerede fået et praj fra din brud om, hvordan de skal se ud, og hvilke blomster de skal indeholde, så du nemt kan bestille dem hos blomsterhandleren.

Hvis ikke, er det din opgave at sørge for at sammensætte både brudebuketten, knaphulsblomster til dig, forloveren og brudens far samt eventuelle brudepigebuketter hvis hun har nogle brudepiger. Er du i tvivl om, hvilke blomster der skal være i, kan du eventuelt spørge hende, hvad hendes yndlingsblomster er, eller få ekspedienten til at hjælpe.

På bryllupsdagen skal du afhente blomsterne og lægge dem ude i våbenhuset i kirken – eller et andet sted, hvis brylluppet ikke holdes i en kirke – så de ligger klar til bruden, brudepigerne og brudens far.

Gommens opgaver i forhold til bryllupsplanlægningen

Udover at få styr på disse opgaver, er der dog også en række andre opgaver, som du kan hjælpe din brud med i forbindelse med bryllupsplanlægningen. Det drejer sig blandt andet om at lægge et budget for brylluppet, stå for at finde band eller dj til brylluppet, finde frem til muligheder for bryllupskørsel samt stå for at finde den rette drikkelse til brylluppet.

Derudover kan du også hjælpe din brud med at finde ud af, hvor I skal have taget billeder henne af fotografen, hvor brylluppet skal holdes, og hvor I skal hen på bryllupsrejse. Ved at hjælpe med disse ting kan du både aflaste bruden og samtidig få lidt mere medbestemmelse i forhold til jeres forestående bryllup.