Få flot hår inden brylluppet - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Få flot hår inden brylluppet

kvinde-med-flot-haar.png

På din bryllupsdag er du som brud i centrum hele dagen. Alles øjne hviler på dig og dit udseende, og alle billederne vil forevige denne smukke dag. Det kan være skræmmende at tænke på, hvis du ikke er typen der elsker at være festens midtpunkt.

Derfor skal du også sørge for, at både hår, kjole, makeup osv. sidder som det skal hele dagen. Der er ikke noget værre end en dårlig hårdag på sin egen bryllupsdag.

Du kan med fordel starte med at pleje dit hår i god tid, så du er sikker på, at det har fået den bedste pleje. Derved tager det sig bedst ud på dagen og kan blive siddende i frisuren til langt ud på natten. Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du gør dit hår klar til brylluppet.

Øv dig på frisuren

Hvis du har bestilt tid til en brudeopsætning hos frisøren, behøver du ikke bruge tid og kræfter på at øve din frisure foran spejlet. Har du derimod selv tænkt dig at stå for frisuren på selve dagen, er det en god idé at øve frisuren igennem mange gange, så du er sikker på, at du kan den til fingerspidserne. En håropsætning kræver ofte lang tid, når du ikke er professionel, og derfor skal du sørge for at vide, hvordan du gør, inden den store dag.

Undgå nyvasket og klippet hår

Vores hår er forskelligt fra person til person, men som udgangspunkt er det en dårlig idé at få klippet sit hår lige inden brylluppet. Dette skyldes, at nyklippet hår ikke holder godt på en brudeopsætning.

Hvis du virkelig trænger til at blive klippet eller farvet, bør du bestille en tid hos frisøren mindst et par uger før brylluppet, så du kan få klippet og farvet håret.

Da nyvasket hår er helt rent og derfor fri for olier og hårfedt, vil det have sværere ved at sidde i en håropsætning, hvis du vasker det på selve dagen. Du kan derfor med fordel vaske håret dagen/aftenen før.

Hvis du er i tvivl, hvad der er bedst for dit hår, kan du evt. tage en snak med frisøren om, hvad hun tænker ift. styling af dit hår.

Start i god tid

At planlægge et bryllup kan hurtigt blive stressende for mange brude, og derfor er det også en god idé, hvis du får lidt selvforkælelse ind i hverdagen i ugerne/månederne op til brylluppet. Lidt ekstra tid hver dag til pleje af dit hår kan gøre underværker, så du har et flot og glansfuldt hår, når dagen oprinder.

Shampoo

Som nævnt, er dit udseende i fokus på den store dag, og særligt også håret. Hvis du gerne vil give det lidt mere pleje, kan du investere i en god og nærende shampoo, som du kan bruge i tiden op til brylluppet. Du kan også vælge en, der giver dit hår fylde og volume. På et apotek online finder du et stort udvalg af forskellige typer af shampoo, lige fra shampoo til tyndt eller trist hår, til shampoo til fedtet eller farvet hår. Vælg den shampoo der passer til din hårtype, og nøjes med at vaske håret 2-3 gange om ugen, så du undgår unødigt slid af håret.

Balsam

Når du skal vaske hår, kommer du ikke udenom en balsam. En god balsam kan være med til at pleje og beskytte håret, og gøre det nemmere for dig at rede ud. Undgå at brug balsam i hovedbunden, da dette får dit hår til at klaske sammen. Her kan du vælge en balsam, som giver fylde eller intens pleje, alt efter, hvad du trænger til.

Hårkur

Inden brylluppet bør du også pleje dit hår lidt mere intenst med en god hårkur. En hårkur kan gøre underværker for dit hår, hvis det trænger til ekstra pleje og kærlighed.

Her er det også vigtigt, at du vælger en, der passer til dit hår, og det du gerne vil opnå. På et apotek online findes både hårkur der skal skylles ud, og hårkur der skal sidde i håret.

Kosttilskud

Det sidste tip til at få flot og fyldigt hår inden dit bryllup er at gå i gang med at spise vitaminer til håret. Dette er en længerevarende proces, så hvis du ønsker at begynde på kosttilskud, skal du starte 3-4 måneder før brylluppet. Der findes mange forskellige hårvitaminer på markedet, både i form af kapsler og tyggevingummier.

Fælles for langt de fleste er, at de indeholder en stor mængde biotin, som har vist at have en god effekt til at styrke hår og negle. Et kosttilskud giver håret styrke indefra, men det er selvfølgelig vigtigt også at leve sundt og spise varieret, for at få mest muligt ud af tilskuddet.