Få flotte negle til dit bryllyp - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Sådan får du flotte negle inden dit bryllup

bryllup-negle-paa-blomster-1200x795.jpg

Det er stressende at planlægge et bryllup, og det kan også hurtigt tage meget af din tid. Derfor skal du som brud også huske at finde tid til dig selv og pleje din krop, så den er klar til dit forestående bryllup. Det er de færreste af os, der ikke skal gøre en indsats for, at vi tager os allerbedst ud, så husk at begynde i god tid inden brylluppet.

En af de meget vigtige ting at fokusere på er dine hænder og negle. Det siges, at vores hænder er vores visitkort. De er noget af det første, folk lægger mærke til, når de møder dig. Derfor er det vigtigt at sørge for, at både hænder og negle tager sig bedst ud på den store dag.

Vi har lavet en guide til, hvordan du får flotte og velplejede negle til dit bryllup.

Plej dine negle korrekt

Flotte negle kræver arbejde. Selvom du fra naturens side måske er velsignet med smukke hænder og negle, kræver neglene stadig pleje for at tage sig bedst ud. Dine negle er som bekendt dit visitkort og personlige udtryk, og derfor er en god plejerutine alfa og omega. En god plejerutine sikrer samtidig, at dine negle ikke flosser eller knækker. Start et par mdr. før brylluppet, og gerne tidligere, så du kan nå at få opbygget en god rutine og få bugt med tørre negle.

Fugt til neglene

Ligesom vores hænder og huden i ansigtet kan blive tør, kan neglene også blive tørre. Derfor skal du huske at fugte dine negle med en god olie eller creme. På et online apotek finder du flere forskellige olier og cremer til pleje af negle og neglebånd. Brug f.eks. en mandelolie, som er rigtig god til at pleje og fugte neglene.

Et godt tip er at have negleolien eller cremen stående på natbordet, evt. sammen med en håndcreme. Så bliver du mindet om at bruge den hver aften, og olien kan trænge ind og virke natten over.

Klip og fil dine negle

Har du meget lange negle, kan det være en fordel at klippe dem i en længde, der passer til dig. Er dine negle knækket eller flosset, skal du også klippe dem med en neglesaks.

Når du har klippet dine negle i den ønskede længde, kan du herefter benytte en fil til at forme neglene. Sørg for kun at file i én retning.

Du kan finde gode neglesakse og neglefile på et online apotek. Her er det en god idé at vælge en glasfil til at file neglene med. En glasfil holder meget længe, da den ikke på samme måde bliver slidt op som en almindelig fil. Bliver den sløv, skal du blot skylle den under vand. og så er den næsten som ny igen.

Styrk neglene indefra

Selvom du kan gøre nok så meget for at pleje neglene udefra, er det enormt vigtigt også at kaste et blik på din kost.

Gennem din kost kan du nemlig også pleje og styrke dine negle, så de ikke knækker eller flosser nær så nemt.

Her kan du bl.a. spise biotin eller silica, som begge er gode vitaminer til neglene. Biotin er med til at øge neglenes vækst indefra, og silica er med til at styrke neglene, så de ikke flosser.

Brug plejende neglelak

Når du lægger neglelak, skal du sørge for at bruge en basecoat og topcoat inden du påfører neglelakken. Både base- og topcoat er med til at beskytte neglene fra bl.a. misfarvninger. Derudover kan du vælge at påføre en neglelak med plejende ingredienser.

Er det tid til at tage neglelakken af, er det vigtigt, at du benytter en god neglelakfjerner uden parfume.

Få lagt en professionel manicure

Hvis du ikke har tid eller selv ønsker at stå med ’projekt negle’, kan du vælge at gå til en professionel.

En professionel negletekniker kan hjælpe dig med at file neglene i den form, der passer bedst til dig. Samtidig kan de lægge en flot og holdbar neglelak.

En mulighed for at få en neglelak der holder i op til 14 dage, er gellak. Gellak er en neglelak, som lægges på i tynde lag, hvorefter den hærdes/tørres i UV-lys.

På den måde slipper du for, at din neglelak skaller af.