Bryllupskagen - en vigtig del af jeres bryllup - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Bryllupskagen – en vigtig del af jeres bryllup

Kage-1200x734.jpg

En stor del af jeres bryllupsfejring er den store bryllupskage, som de fleste ser frem til, at I skærer og smager på sammen. Bryllupskageskæringen er ved de fleste traditionelle bryllupper en stor og absolut vigtig tradition, da den er garanteret til at blive vist på mange af de billeder, som gæsterne kommer til at tage af jer. Og netop derfor er det vigtigt, at I tager jer tid til at udvælge den nok vigtigste kage, som I kommer til at spise i jeres liv, nemlig bryllupskagen.
Bliv klogere på emnet i artiklen nedenunder.

Ikke længere kun én type bryllupskage

Udvalg

I ”gamle dage” var det en tradition at bryllupskagen var opdelt i tre lag, at den indeholdte fløde og marcipan og havde brud og brudgommen på toppen hånd-i-hånd.
Men dog har tiden i dag ændret sig, og i dag findes der tusindvis af forskellige måder at få udformet brudeparrets kage til den store dag.
For ikke alle par er begejstrede for den traditionelle vanilje, fløde og marcipan-kage, og derfor er der i dag stor variation i både form, design og smag.

Design og smag i jeres bryllupskage

Bage

Når I skal i gang med at finde frem til, hvordan jeres bryllupskage skal udformes, er det først og fremmest vigtigt, at I er klar over, at de fleste konditorer og bagerier i dag foretrækker, at I booker mindst et par måneder, inden kagen skal stå klar på jeres bryllupsdag.
Derfor er det altså vigtigt, at I ikke venter til sidste øjeblik, og i stedet lader kagen blive en del af jeres bryllupsplanlægning.
Vær her også klar over at alle bagerier har forskellige priser på bryllupskager, og derfor kan I altså spare en del penge, hvis I bruger tid på at researche de forskellige muligheder.
Når det kommer til designet af jeres kage, er det først og fremmest en oplagt idé at søge på nettet, i blade eller lignende for at få inspiration til, hvordan kagen skal se ud. Derudover har de fleste konditorer og bagerier også eksempler og forslag til design af bryllupskager.
Når det kommer til smagen, er det selvfølgelig et must, at kagen smager godt, så I ikke ender med at stå med en masse uspist kage efter brylluppet.
I dag strækker smagsforslag sig heldigvis lidt længere end bare marcipan og creme, og derfor burde I nemt kunne finde netop de smage, som I kan lide. Eksempelvis kunne I vælge en kage i flere lag med forskellige smage i hvert lag, så der er noget til enhver smag.

Hvornår skal kagen serveres?

Servering

Når I har valgt jeres kage, fået den lavet og står på jeres store dag, kan det være svært at finde ud af, hvornår kagen skal serveres, da det i dag kan gøres på mange forskellige tidspunkter under brylluppet.
Eksempelvis kan I vælge at servere jeres kage som en festlig receptionskage om eftermiddagen mellem jeres vielse og festen. Dette kunne gøres sammen med en lækker frugtbuffet og kaffe – eller måske champagne?
En anden mulighed kunne være, at servere jeres kage som dessert i forbindelse med menuen med et dertilhørende glas dessertvin til.
Er I mere til det hele traditionelle, er det selvfølgelig også altid en mulighed at servere kagen sidst på aftenen før midnat i forbindelse med jeres brudevals. Dog skal I her være opmærksomme på, at der på dette tidspunkt ofte ikke bliver spist nær så meget kage, som tidligere på dagen, da folk simpelthen er mætte oven på bryllupsmenuen, som ofte rummer et væld af forskellige retter.
Ønsker I mest muligt opmærksomhed til jeres velovervejede kage, er det desuden altid anbefalelsesværdigt at servere den til receptionen eller i forbindelse med desserten om aftenen, da gæsterne ofte er mere samlede på disse tidspunkter.