Gode idéer til DIY-bryllupsinvitationer I selv kan lave - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Gode idéer til DIY-bryllupsinvitationer I selv kan lave

Invitationer-1200x734.jpg

Har I styr på en af de første og vigtigste elementer forud for jeres bryllup?
Det allerførste glimt som jeres gæster får af jeres bryllup, er invitationen, som kan bidrage til at skabe en stemning for jeres bryllup, som dermed giver jeres gæster en forsmag på, hvad der kan vente dem. Og netop derfor er det vigtigt, at du hurtigt får styr på disse.
Bliv inspireret til hvordan de kunne ende med at skulle se ud i artiklen herunder, hvor vi også giver jer tre gode idéer til bryllupsinvitationer, som I selv kan give jer i kast med at lave.

Få gæsterne til at sætte kryds i kalenderen

Sæt kryds

En god bryllupsinvitation rummer det hele, men skal dog heller ikke blive meter lang. Og derudover vil man jo som brudepar også gerne have, at den ser pæn og præsentabel ud, hvilket nogle gange kan være lidt af en kunst at gøre godt.
For hvordan laver man den gode bryllupsinvitation? Og hvad skal den indeholde?
Først og fremmest er det vigtigt, at I er ude i god tid, hvis I ønsker at få så mange af de inviterede med som muligt. Dette kan I gøre ved at sende et såkaldt ”Save-The-Date”-brev ud, som informerer jeres gæster om, at I holder bryllup og ønsker, at de reserverer datoen i deres kalender.
Dog kan dette også sagtens gøres på en mere simpel måde, som fx over sms eller ved at hive fat i jeres gæster ved lejlighed.

Hvad skal bryllupsinvitationen indeholde?

Herefter er det vigtigt, at I overvejer præcis hvad der skal stå i jeres endelige invitationer, før I kaster jer ud i det kreative arbejde med dem. Og her er det oftest en god idé, at holde teksten helt kort – både for overskuelighedens skyld, men også for det visuelle udtryk som ofte forstærkes ved et mere enkelt og fint design.

Mangler I idéer til tekstarbejdet, er det altid en god idé at gøre brug af en lille anekdote som fx historien om, da i mødte hinanden, specielle begivenheder i jeres forhold eller noget helt tredje.
Kan fantasien sætter grænser.
Husk også at vedlægge et program for dagen til bryllupsinvitationen, da det er langt nemmere at være gæst, når man kender programmet.
På denne måde kommer I spørgsmål i forkøbet og sikrer, at alle dukker op på de rigtige tidspunkter.

Dette SKAL en bryllupsinvitation altid indeholde

1. Navnene på de indbudte.
2. Anledning.
3. Dato.
4. Sted.
5. Klokkeslæt.
6. Påklædning.
7. S.U. dato.
8. Jeres navne.

Hvordan skal bryllupsinvitationen se ud?

Kreativ

Når I kommer dertil, hvor I skal i gang med at designe, hvordan jeres bryllupsinvitationer skal se ud, er det vigtigt, at I vælger et design og en stil, som afspejler temaet til brylluppet, da dette vil skabe en god rød tråd.
Hvis jeres bryllup eksempelvis skal have et rustikt udseende, kunne det være en idé at lave jeres invitationer på groft papir sammen med tørrede blomster, eller måske tyl, farver og blade hvis jeres bryllup i stedet skal være klassisk og pænt.
Et godt tip er at starte med at søge på nettet og finde inspiration til, hvordan jeres bryllupsinvitationer skal ende med at se ud. Især Pinterest og Instagram er gode til netop dette formål.
Ønsker I at lave bryllupsinvitationerne selv, kan I købe papir og materialer i diverse hobby forretninger landet over. Det er altid en god idé at lave dem selv, da dette vil give jeres invitationer mere dybde og personlighed.
Herunder kommer vi med seks gode bud på, hvordan I kan gøre jeres bryllupsinvitationer mere personlige.

 1. Lav jeres eget klistermærke

  Kunne det ikke være fint at kunne lukke konvolutten til jeres invitation med et klistermærke med jeres eget monogram på?
  Så bør I fx besøge webshoppen ”Moo”, som laver specialdesignede klistermærker til alle anledninger.
  Klistermærkerne kan desuden også bruges til at lukke sange med, til menukort, på bordkortene eller andet.

 2. The old way

   

  Polaroid

  Rigtig mange hænger invitationer, post og lignende på deres køleskab. Og hvad kunne så være smartere end at lave jeres invitation som et billede af jer?
  Efterlign evt. det klassiske polaroid-billede ved at redigere det i Instagram og få det trykt hos en af de mange firmaer, der i dag tilbyder at printe Instagram-billeder.
  Skriv herefter invitationen på bagsiden af billedet.

 3. Den anderledes

  Vil I lave noget helt nyt og anderledes, når det kommer til jeres invitation, kan I skrive jeres invitation på en ballon og sende den til jeres gæster med en instruks om, at de skal puste den op. Det giver en sjov form for overraskelse til jeres gæster.
  Teksten på ballonerne kan I evt. få trykt hos et firma, som tilbyder det, hvis I går op i det æstetiske udseende.

God fornøjelse med inspirationsjagten og med det kreative arbejde!