Ishoteller og nordlys - tag på bryllupsrejsen I aldrig glemmer

Tag bryllupsrejsen nordpå

bryllupsrejse-nordpaa.jpg

Mange vælger at rejse til varmere lande på deres bryllupsrejse, hvor de kan få en kombination af strand og kulturoplevelser. Men er I til koldere luftlag, hvorfor så ikke rejse nordpå og få oplevelser, I aldrig vil glemme?

Rejser I nordpå kan I prøve nogle andre ting, end det, som I måske også ville lave på en charterferie. Lyder snescootersafari og hundeslæde som noget, I bare skal prøve én gang i livet, hvorfor så ikke gøre det på bryllupsrejsen?

Selvom en rejse nordpå ikke umiddelbart emmer af romantik, så kan det faktisk være meget romantisk. Forestil jer, at sidde tæt under et varmt tæppe og se ud i det sneklædte landskab, og kigge op på nordlyset, der danser over himlen. I kan også få den ultimative oplevelse og bo på et ishotel, hvor jeres værelse er bygget i is.

Bo på ishotel

IshotelEt af de mest kendte ishoteller er IceHotel, som ligger i Jukkasjärvi i Sverige. IceHotel er det første ishotel, der blev lavet, og der er sidenhen kommet flere forskellige ishoteller til flere forskellige steder i verden. Ishotellet er meget sæsonbetonet, da værelserne, der er lavet i is, smelter væk i foråret. Derfor kan I kun prøve at bo på og i is mellem december og april.

Går jeres bryllupsrejse til IceHotel i Jukkasjärvi, har I mulighed for at blive hentet i lufthavnen og blive transporteret med hundeslæde ud til hotellet – en tur, der tager ca. 75 minutter. Hotellet tilbyder en bred række forskellige aktiviteter, som I kan lave sammen. I kan eksempelvis få undervisning i og prøve at lave en isskulptur, I kan tage på en midnatssolstur, I kan møde rensdyr eller tage på elgsafari på hesteryg. Mulighederne er mange, så I kan med garanti få en oplevelse for livet.

I skal ikke bo på is hele ugen, selvom I vælger at bo på ishotellet. Der er også almindelige (varme) værelser tilgængeligt, men hvorfor ikke prøve at sove på is en enkelt nat?

Ishoteller i hele verden

Ud over IceHotel i Sverige, finder der også mange andre ishoteller. I Norge kan I for eksempel finde Sorrisniva Igloo Hotel eller Kirkenes Snowhotel, i Finland finder I SnowCastle of Kemi eller Snow Village. Vil I lidt længere væk, kan I finde Hotel de Glace i Quebec, Canada.

I Rumænien, Schweitz, Østrig, Frankrig og Slovenien kan I også finde ishoteller.

Se nordlyset danse over himlen

Nordlys set fra igloGår turen nordpå, har I god mulighed for at opleve det fascinerende naturfænomen: Nordlyset. Det er noget, der står på manges bucket list – måske står det også på jeres? Da så mange mennesker drømmer om at se nordlyset, findes der selvfølgelig også en lang række hoteller, der er designet, så I kan få det bedste udsyn over nordlyset.

I Reykjavik på Island kan I finde ION Hotel Luxury Adventure Hotels, som har en panoramisk nordlys-bar, hvorfra I altså har god mulighed for at se nordlyset.

Vil I hellere kunne ligge og kigge op på nordlyset, kan I indlogere jer i en iglo, hvor loftet er lavet af glas. Herfra kan I uforstyrret se nordlyset fra jeres seng. Denne type igloer kan i blandt andet finde hos Kakslauttanen Artic Resort i Finland eller hos Sorrisniva Igloo Hotel i Norge.

Bryllupsrejsen I aldrig glemmer

HundeslædeDer er altså rig mulighed for at få en helt unik og uforglemmelig bryllupsrejse. Vælger I, at bryllupsrejsen skal gå nordpå, så er det med at finde det varme tøj frem. Særligt hvis I vil bo på et ishotel, vil temperaturen i værelserne af is være ca. -5 grader – og det vil være endnu koldere uden for.

Prisen for denne type rejse afhænger i høj grad af, hvor I tager hen, og hvor mange aktiviteter I vil prøve. Selvom I måske kan finde billige flybilletter, skal I være opmærksomme på, at det hurtigt kan blive en dyr rejse. En overnatning i et værelse af is kan let koste 2.500 kr. pr. nat.

Har du været nordpå og sovet på ishotel, eller kender du det perfekte hotel, hvis man vil se nordlys? Så del dine oplevelser og anbefalinger i en kommentar herunder.