Syg før brylluppet - hvad gør du? - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Syg før brylluppet – 7 gode råd til at blive hurtigt rask

pige-med-ondt-i-halsenvi-seng.png

Med kun 10 dage tilbage til den store dag, er du ved at være klar med alt. Men vent. Hvad er nu det? Du kan mærke, at du begynder at få en klump i halsen og næsen begynder at nyse.

De klassiske tegn på, at du er ved at blive syg. Åh nej, ikke nu. Ikke så tæt på brylluppet.

Du søger nettet tyndt for gode råd, så du kan blive rask i en fart, men heldigvis behøver du ikke lede længe. Vi har samlet xx gode råd til dig, så du hurtigt kommer på toppen igen og er klar til den store dag. Det er vigtigt, at du tager nedenstående råd i brug, så snart du mærker det mindste ondt i halsen, så du undgår at blive mere syg.

Rød solhat – echinacea

Rød solhat er en urt, som har fået et ry for at være kendt for sine forebyggende og helbredende egenskaber., når det kommer til forkølelse og ondt i halsen. Rød solhat virker ved at styrke dit immunforsvar, så du på sigt ikke er så modtagelig for sygdomme. Er du allerede blevet syg, hjælper den fine urt dig med at komme hurtigt ovenpå igen.

Rød solhat findes i mange forskellige former og afskygninger, som eks. dråber til vand, spray eller i tabletter og du kan derfor vælge det, der passer dig bedst.

Tag et dampbad

Et dampbad kan være rigtig behageligt og effektivt, hvis du er begyndt at få ondt i halsen eller blive forkølet. Hæld rigeligt med varmt vand i en balje, og dryp gerne med pebermynte eller eukalyptus dråber i vandet og læn så hovedet ind over baljen med et håndklæde over dig.

Tabletter, pastiller og diverse

Der er selvfølgelig altid den mulighed, at du kan tage på apoteket og få fat i strepsils eller lignende halstabletter, hvis du har ondt i halsen. Der findes mange forskellige slags, og mon ikke nogle af dem også virker for dig?

Hvil kroppen

Har du været stresset op til brylluppet, kan det være derfor, at din krop siger fra nu og gør dig syg. Du skal derfor lytte til din krop og give den den nødvendige hvile. Når kroppen får hvile, har den nemmere ved at komme ovenpå igen.

Varme drikke

For mange hjælper det at drikke noget varmt, da det kan være med til at lindre den ømme hals. Du kan bl.a. drikke varm te med honning, eller lave dig en lækker varm drik med citron og ingefær. Begge dele er med til at styrke immunforsvaret, og kan måske samtidig lindre halsen.

C-vitaminer

appelsinjuice

Der er ikke nogen videnskabelig evidens for, at C-vitaminer virker på ondt i halsen og anden sygdom. Dog oplever mange alligevel at et forhøjet antal C-vitaminer dagligt, hvis du er ved at blive, kan hjælpe dig på vej. Om du tror på det eller ej er op til dig, men det skader ikke at afprøve det.

Styrk immunforsvaret inden sygdom

Selvom det er svært at gøre noget ved nu, hvor du er ved at blive syg på et særdeles ubelejligt tidspunkt, bør du tænke over din livsstil. Sygdomme kommer som regel pga. vores immunforsvar er svækket, og det kan derfor være en god idé at passe på dit overordnede helbred og immunforsvar. Når du giver din krop de rigtige næringsstoffer i form af vitaminer og mineraler, vil den stå bedre imod en eventuel sygdom.