Makeup der holder hele dagen - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Få din makeup til at holde hele dagen

brud-faar-lagt-makeup.jpg

På din bryllupsdag er der intet der skal overlades til tilfældighederne. Heller ikke når det drejer sig om din makeup. Din makeup skal holde lige fra kirken og til langt ud på natten.

Den skal være pæn og flot hele dagen, også når du får taget bryllupsbilleder. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du har et godt udgangspunkt og de rette produkter.

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du får din makeup til at holde hele dagen.

Rens og eksfolier din hud

Dit ansigt er et lærred, som du sidenhen ”tegner” på med makeup. Hvis din makeup skal holde, er det derfor alfa og omega, at din hud preppet grundigt inden. Sørg for at eksfoliere huden inden den store dag, og gør det gerne en til to gange om ugen. Eksfoliering er med til at fjerne døde hudceller og gør huden ensartet og jævn. Derefter skal du på selve dagen sørge for at rense dit ansigt grundigt, så du er klar til næste trin.

Giv fugt

Når din hud er renset og eksfolieret, skal du huske at fugte den godt igennem. En gennemfugtet hud er langt flottere og er med til at holde endnu bedre på din makeup. Dette er særlig vigtigt, hvis du har tør hud, da din makeup ellers vil lægge sig i de små linjer i ansigtet. Brug derfor en god creme til tør hud, hvis du døjer med dette, så huden får den nødvendige mængde fugt.

Prime time

En gennemfugtet hud stråler i sig selv, men dette er formentlig ikke nok på din bryllupsdag. For at få din makeup til at holde ekstra længe, bør du investere i en primer. En primer er et produkt du lægger på huden efter creme, men før makeup. Primeren går ind og laver en base, og udjævner huden endnu mere, så din foundation lægger sig pænt.

Der findes mange typer af primere på markedet, lige fra de fløjlsbløde og silikoneagtige til de helt flydende, der mest af alt ligner en tynd lotion. Prøv dig frem og se, hvad du bedst kan lide.

Udover en primer til ansigtet bør du også investere i en primer til øjnene, hvis du indimellem oplever, at øjenskyggen forsvinder. Med en primer kan øjenskyggen holde hele dagen.

Vælg makeup efter hudtype og formål

Nu er du ved at være klar til at påføre din foundation, og her er det bedst, at du vælger en der passer til dig og dit formål. Du skal eks. ikke vælge en foundation med olie, hvis du har fedtet hud. Samtidig skal du vælge en, der giver dig det, du ønsker. Vil du have glød, mat hud eller en foundation der holder 24 timer? Se på egenskaberne og vælg den foundation, der stemmer overens med dine ønsker.

Når du skal lægge din foundation skal du bruge en god pensel eller beautyblender og fordele den i ansigtet med let hånd, så det giver tynde lag. Derefter kan du opbygge den til mere dækkeevne.

Vælg en vandopløselig mascara

Har du tendens til mascara, der sidder i sorte plamager rundt om øjnene i løbet af dagen? Så skal du overveje en vandopløselig mascara. Almindelige mascara holder ikke til den fedtede hud om øjnene, og derfor smitter de af. En vandopløselig mascara holder til regn og tårer, samt fedt fra huden, og bliver hvor den skal. Du fjerner den dog let med lunkent/varmt vand.

Pudder

På din bryllupsdag har du muligvis brug for lidt ekstra holdbarhed, og her kommer en setting pudder ind i billedet. Med denne kan du få din foundation sat på plads, så den ikke glider rundt i ansigtet. Det er desuden en god idé at have denne pudder med dig i tasken på dagen.

Setting spray

setting spray på brudDet sidste punkt i din makeup er at ”låse” den fast så godt som muligt. Det kan du bl.a. gøre med en settingspray. Dermed fikseres din makeup til at holde hele dagen og aftenen.