Brudekjoler - Valg af brudekjole - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Brudekjoler: Hvilken brudekjole skal du vælge

valg-af-brudekjole.jpg

Når det kommer til bryllup, er noget af det vigtigste naturligvis brudekjolen. Det kan de fleste kommende brude i hvert fald nok blive enige om. Hvilken brudekjole man skal vælge kan dog være et rigtig svært valg. Der findes utallige slags brudekjoler i forskellige typer, størrelser og farver, og derfor kan det være noget af et projekt at finde ud af, hvilken brudekjole der passer til lige netop dig.

forskellige-typer-brudekjole

De fleste brude har en forestilling om, hvordan deres bryllupskjole skal se ud, og har en idé om, hvad de kan lide, og hvad de bestemt ikke kan lide, når det kommer til valg af brudekjole.

Selvom du naturligvis skal vælge lige præcis den type brudekjole, du synes bedst om, kan det være en god idé at overveje, om den type kjole du har i tankerne, passer til dig og din kropsform.

Den brudekjole du har udset dig kan være nok så smuk, men hvis ikke den passer til din krop, kommer den ikke til sin ret, og du vil højst sandsynligt ikke føle dig smuk i den. Det kan derfor være gavnligt at kigge efter en kjole, som både komplimenterer din krop, og som du føler dig smuk i. At du føler dig smuk og komfortabel i din brudekjole er trods alt det vigtigste, og det vil du i mange tilfælde kunne opnå ved at vælge en bryllupskjole, der passer til dig og din kropsform.

Find din brudekjole ud fra din kropstype

En kjole, der passer til din krop er mange gange den, der gør dig smukkest. Herunder kan du søge inspiration og få et overblik over, hvilke brudekjoletyper, der passer bedst til forskellige typer kropsform.

Timeglasbrudekjole-timeglas

Har du en timeglasfigur, har du en stor barm, en smal talje og brede hofter. Til denne kropstype er det en god idé at vælge en kjole, der retter fokus mod din smalle talje. Vælg eventuelt en havfrue brudekjole eller en anden type brudekjole, der sidder tæt til kroppen og fremhæver dine flotte former. En kjole med V-udskæring vil også være flot til din kropsfigur.

Undgå brudekjoler med empiresnit, prinsesse brudekjoler, da det vil fjerne fokus fra din velbalancerede kropsform og din smalle talje. Vælg i stedet en enkel kjole, der ikke er for pyntet, hverken for oven eller for neden.

 

Pæreform

brudekjole-paereform

Har du en pæreform, vil det sige, at du har en lille barm, en smal talje, smalle skuldre, brede hofter og lår samt en stor numse.

Her bør du flytte fokus op til din slanke talje og smalle skuldre. Det kan du gøre med en stropløs brudekjole eller en brudekjole med bådudskæring, der flytter fokus op til din overkrop. En stropløs brudekjole eventuelt med en korset overdel, der sidder tæt ind til taljen vil desuden give dig en flot timeglasfigur.

Undgå at vælge en todelt brudekjole eller en brudekjole, der er pyntet for neden, da det vil fremhæve dine hofter. Brudekjolen må dog gerne være pyntet for oven.

 

Æbleform

brudekjole-aebleform

Har du en æbleform i kropsform, betyder det, at du har brede skuldre, en stor barm, lille numse, smalle hofter og ben og en talje, der ikke er så fremtrædende med en topmave. Til denne kropstype bør du vælge brudekjoler, der fremhæver det smalleste sted på din talje. Særligt brudekjoler med et A-snit, som har rynker eller blonder ved dit smalleste punkt, vil være flotte til din kropsform.

En stropløs brudekjole med en korset overdel i blonder, der sidder stramt til kroppen eller en kjole med V-udskæring eller halterneck kan også være gode muligheder til æbleformen. Hvis du vælger en stropløs brudekjole, skal du dog sørge for, at overdelen har en hjerteform og ikke går vandret, da det vil få dig til at se større ud.

Undgå brudekjoler, hvor toppen har bælter, flæser eller pynt, der fremhæver maven.

 

Firkantet form

brudekjole-firkantet

Har du en firkantet form, går du lige op og ned. Dine skuldre og hofter er lige brede, og taljen er ikke så fremtrædende. Til denne kropsform skal du flytte fokus op på dine skuldre og din barm. Det kan du gøre ved at vælge en brudekjole med blonder eller andre detaljer for oven, og som giver fylde omkring hofterne. Brudekjoler med empiresnit vil sætte fokus på din barm og overkrop, mens en dyb udskæring foran eller bagpå vil give dig flere kurver.

Har du en firkantet form bør du undgå brudekjoler, der går lige op og ned, og som ikke fremhæver dine former.