Dresscode til bryllup - BRYLLUP | Magasinet Bryllup

Dresscode til bryllup – Hvad skal du som gæst have på?

Dresscode-1200x734.jpg

Et af de store spørgsmål, når man bliver inviteret med som gæst til et bryllup går ofte på, hvad for noget tøj man skal have på. Især kvinder går meget op i, at de har det helt rigtige tøj til brylluppet, og mange går derfor også ud og køber ny kjole til brylluppet.

Forhåndsbestemt dresscode til brylluppetSko

Inden du går ud og kigger på en masse flotte festkjoler til brylluppet, er det en god idé at være opmærksom på, om brudeparret på forhånd har bedt om at der tages hensyn til en bestemt type dresscode. Ofte vil det stå i invitationen, hvis der er en specifik dresscode til brylluppet. Er det tilfældet, at der er dresscode, er det god skik at følge denne, så brudeparret får deres dag, som de ønsker den.

Dresscode – galla

Hvis dresscoden til brylluppet er ”galla”, betyder det, at kvinderne have en lang fin gallakjole på, mens mændene skal komme i kjole og hvidt (kjolesæt eller pingvinsæt).

Dresscode – smoking/ black tie

Er dresscoden smoking eller black tie forventes det at mændene kommer i smoking med en sort butterfly. Hertil skal kvinderne komme i en lang eller kort festkjole

Dresscode – festligtKjoler

Er dresscoden festligt tøj, betyder det at mændene og kvinderne skal komme i pænt, festligt tøj, men udover det selv har frit valg i forhold til, om det skal være smoking, jakkesæt, lang eller kort kjole.

Dresscode – ingen dresscode

Står der i din invitation, at der ingen dresscode er, eller bliver dresscoden slet ikke omtalt i invitationen har du frit valg i forhold til tøj. Dog skal det stadig være fra den fine afdeling både i forhold til tøj og sko.

Medmindre der direkte står i invitationen, at dresscoden er afslappet, er det en god idé altid at komme festligt påklædt – også selvom der ikke står nogen dresscode på invitationen.

Festkjoler til bryllup

Gæster

Hvis ikke der er en specifik dresscode til brylluppet, er det op til dig, om du ønsker en kort eller lang kjole til brylluppet. Oftest er lange kjoler mere elegante, og derfor er det også lange kjoler, kvinder skal bære, hvis dresscoden er ”galla”. Er du mere til korte kjoler, eller finder brylluppet sted en varm sommerdag, skal du dog ikke fortvivle, da man også kan finde rigtig mange smukke korte kjoler.

Som kvinde har du rigtig mange muligheder, når det kommer til at finde en kjole til bryllup, da der findes et stort udvalg af fine festkjoler til bryllupper i alverdens farver og prisklasser. Det burde derfor også være muligt at finde enten en kort eller lang kjole til brylluppet, som du kan lide. Et godt tip er at gå efter en kjole i en farve, som man godt kan lide, som komplementerer dig, og som ikke skaber for meget blikfang, så alle øjnene er på dig i stedet for bruden.

Husk desuden at det efter de traditionelle regler ikke er tilladt at bære hverken hvidt, rødt eller sort. Hvid er forbeholdt bruden, og kun hende må bære hvidt denne dag. Sort er sorgens farve, og derfor meget dyster til et bryllup. Bærer du rødt som kvindelig gæst betyder det ifølge gammel tro, at du er gommens elskerinde, eller at du ønsker at forføre gommen. Det kan derfor være en god idé at gå udenom denne farve, selvom de fleste brude nok ikke ville smide dig ud af bryllupsbilledet, hvis du ankom i en rød kjole.

Smoking eller jakkesæt til bryllup

Gæst

Som mand har du også mange muligheder for at iklæde dig festligt og fint tøj til brylluppet.

Er dresscoden festlig har du mulighed for enten at iføre dig en flot smoking med sort butterfly eller et mere klassisk jakkesæt med slips. Hvis der ikke er nogen dresscode, kan du vælge at droppe butterflyen eller slipset eller tage en skjorte på i en anden farve end hvid under jakkesættet.

Der er rigtig mange muligheder for at vælge noget tøj til brylluppet, som både er festligt, og som du samtidig føler dig tilpas i.

Husk at det efter de traditionelle regler ikke er tilladt for de mandlige gæster at bære finere tøj end gommen.